LeanPay logo

—   že od 10€ na mesec. Možnost plačila s kreditno kartico. Hipna odobritev, brez skritih stroškov. Več informacij

Prva stran - Vsi oddelki - Računalništvo - KOMPONENTE - Osnovne plošče

ASUS Prime Z690-A LGA 1700 ATX DDR5 osnovna plošča

Blagovna znamka: Asus
Bar koda: 4711081447320
307,65 €
ALI
24 x 14.52 €
36 x 10.07 €
3 x 108.24 €
6 x 54.68 €
12 x 27.9 €
Leanpay logo

Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila. Več

Na zalogi pri dobavitelju - Dobavljivo v 3 dneh
InStock

ASUS Prime Z690-A LGA 1700 ATX DDR5 osnovna plošča

Matična plošča Intel Z690 (LGA 1700) ATX s PCIe 5.0, štirimi režami M.2, 16+1 napajalnimi stopnjami DrMOS, DDR5, HDMI, DisplayPort, Intel 2,5 Gb Ethernet, USB 3.2 Gen 2x2 Type-C, spredaj USB 3.2 Gen 2 Type-C, podpora Thunderbolt 4 in osvetlitev Aura Sync RGB.

Podrobnejši opis

 

Matična plošča Intel Z690 (LGA 1700) ATX s PCIe 5.0, štirimi režami M.2, 16+1 napajalnimi stopnjami DrMOS, DDR5, HDMI, DisplayPort, Intel 2,5 Gb Ethernet, USB 3.2 Gen 2x2 Type-C, spredaj USB 3.2 Gen 2 Type-C, podpora Thunderbolt 4 in osvetlitev Aura Sync RGB

- Intel LGA 1700: pripravljena za Intelove procesorje 12. generacije
- Izboljšana rešitev za napajanje: 16+1 DrMOS, vtičnice ProCool, dušilke iz zlitine in trpežni kondenzatorji za stabilno napajanje
- AI Overclocking: Optimizira zmogljivost na podlagi obremenitve procesorja in hladilnika, da doseže rezultate, ki so zelo blizu ročnemu nastavljanju s strani strokovnjakov
- AI hlajenje: Upravlja in nadzira vse ventilatorje matične plošče, samodejno optimizira nastavitve glede na trenutno obremenitev sistema in temperaturo
- Dvosmerno odpravljanje hrupa AI: zmanjša hrup v ozadju iz mikrofona in avdio izhoda za kristalno čisto komunikacijo v igrah ali video konferencah
- Celovito hlajenje: veliki hladilniki VRM, hladilniki M.2, zadnja plošča M.2 s Q-zapahom, hibridne glave ventilatorja in Fan Xpert 4
- Povezljivost naslednje generacije: pomnilnik DDR5, PCIe 5.0, Intel 2,5 Gb Ethernet, USB 3.2 Gen2x2 Type-C, sprednja plošča USB 3.2 Gen 2 Type-C, podpora za glavo Thunderbolt 4, 4 PCIe 4.0 M.2

Matične plošče serije ASUS Prime so strokovno zasnovane tako, da sprostijo ves potencial procesorjev Intel 12. generacije. Prime Z690-A, ki se ponaša z robustno zasnovo moči, celovitimi rešitvami za hlajenje in inteligentnimi možnostmi nastavitve, uporabnikom in izdelovalcem osebnih računalnikov DIY ponuja vrsto možnosti za nastavitev zmogljivosti prek intuitivne programske opreme in funkcij strojne programske opreme.

ASUS Prime Z690-A ponuja elegantno konstrukcijo futurističnega videza s črno-belo končno obdelavo, oblikovalskimi elementi, ki jih navdihuje space shuttle, kovinsko ploščico z imenom in pokrovom PCB.

FLEKSIBILNOST
Celovite kontrole so temelj serije ASUS Prime. Matična plošča Prime Z690 vsebuje prilagodljiva orodja za prilagajanje vseh vidikov vašega sistema, kar omogoča prilagoditve zmogljivosti, da se popolnoma ujemajo z vašim načinom dela in tako povečate produktivnost.

5-smerna optimizacija ASUS naredi vaš računalnik pameten. Poleg skrbi za kompleksno nastavitev in dinamično optimizacijo bistvenih vidikov vašega sistema, zagotavlja profile overclockinga, ki so prilagojeni vaši napravi.

Easy Optimization je avtomatiziran pripomoček za nastavitev, ki izboljša profile overclockinga in hlajenja za vašo edinstveno konfiguracijo sistema. Funkcija stresnega testa vam omogoča optimizacijo in overclock za delovne obremenitve, ki so osredotočene na procesor ali pomnilnik.

ASUS AI Overclocking je inteligentni pripomoček, ki vam pomaga, da kar najbolje izkoristite vašo gradnjo s samodejnim profiliranjem vašega CPU in hladilnega sistema za napovedovanje optimalnih nastavitev napetosti in frekvence.

Intuitivni uporabniški vmesnik AI Overclocking, ki je dostopen prek programske opreme AI Suite v sistemu Windows ali neposredno prek UEFI, omogoča uporabnikom vseh ravni. Za izkušene overclockerje je na voljo vrsta prilagodljivih nastavitev, za začetnike pa je na voljo možnost samodejnega uglaševanja.

AI hlajenje
Funkcija ASUS AI Cooling samodejno upravlja in nadzoruje ventilatorje, povezane z matično ploščo, da zagotovi optimalne nastavitve glede na trenutno obremenitev in temperaturo sistema.

UEFI BIOS
Priznani ASUS UEFI BIOS ponuja vse, kar potrebujete za konfiguriranje, prilagajanje in nastavitev vašega sistema. Ponuja inteligentno poenostavljene možnosti za začetnike PC DIY, kot tudi obsežne funkcije za izkušene veterane.

Intuitiven napredni način, ki ga ponuja UEFI, vam omogoča popoln nadzor. Vgrajena funkcija iskanja olajša iskanje možnosti, različne napredne funkcije pa vam omogočajo, da inteligentno prilagodite nianse, tako da lahko prilagodite zmogljivost tako, kot želite.

HLAJENJE
Serija Prime Z690 je zasnovana z več vgrajenimi hladilniki in vrsto hibridnih glav ventilatorjev, ki zagotavljajo, da vaša naprava ostane hladna in stabilna pri intenzivnih delovnih obremenitvah.

M.2 Hladilnik
Dva hladilnika M.2 skrbita za tri reže M.2 in preprečujeta dušenje, ki se lahko pojavi pri pomnilniku M.2 med trajnimi prenosi.
Odstranljivi zaskočni vijaki zmanjšajo tveganje padcev ali izgube med odstranjevanjem hladilnika.

VRM hladilnik in termične blazinice
Dva hladilnika VRM na Prime Z690-A sta bistveno večja od tistih na prejšnjih matičnih ploščah Z590. Skupaj s termalnimi blazinicami izboljšajo prenos toplote iz MOSFET-ov in dušilk za boljšo učinkovitost hlajenja.

M.2 Zadnja plošča
Zadnja plošča M.2 pomaga zagotoviti, da visokozmogljivi pogoni zagotavljajo vrhunsko zmogljivost, tudi če je pretok zraka omejen. Zadnja plošča vključuje mehanizem Q-Latch, ki vam omogoča, da pritrdite ali odstranite M.2 SSD brez potrebe po tradicionalnih vijakih.

  

Hladilnik glede na design
Prime Z690 serija vsebuje obsežne kontrole hlajenja, ki jih je mogoče konfigurirati s programsko opremo Fan Xpert 4 ali prek UEFI BIOS-a.

Več temperaturnih virov
Vsaka glava se lahko dinamično sklicuje na tri termične senzorje. Fan Xpert 4 vam omogoča preslikavo temperature podprtih grafičnih kartic ASUS

Glave z dvojno črpalko
Namenska glava napaja več kot 3 ampere* za visoko zmogljive PWM ali DC vodne črpalke, plus drugi namenski razdelilnik za AIO.

Pametna zaščita
Namensko integrirano vezje ščiti vsako glavo ventilatorja pred pregrevanjem in pretokom.

4-pinski PWM/DC ventilator
Vsaka vgrajena glava podpira samodejno zaznavanje PWM ali DC ventilatorjev.

Robustna zasnova moči
Stabilna moč je bistvenega pomena, da iz procesorjev Intel 12. generacije izvlečemo še zadnji del zmogljivosti. Prime Z690-A je prilagojen potrebam teh procesorjev z velikim številom jeder.

ProCool konektorji
Lastniški konektorji povečajo povezavo matične plošče z napajalnikom z 8+8 pin konektorji, ki prenašajo 12 voltov energije neposredno na procesorje. Vsak priključek ima trdne zatiče, ki lahko prenesejo več ji tok kot konektorji z votlimi zatiči.

16+1 DrMOS
VRM s 16+1 DrMOS zagotavlja moč in učinkovitost, ki ju zahtevajo najnovejši Intelovi procesorji.

Izboljšanje zmogljivosti DDR5
Prime Z690-A izboljšuje zmogljivost DDR5 z zagotavljanjem možnosti overclockinga ne samo za hitre komplete, temveč tudi za pomnilniške module začetne ravni, ki imajo zaklenjeno IC za upravljanje porabe (PMIC).

Namensko vezje na matični plošči varno zaobide omejitve PMIC pomnilnika DDR5, kar vam omogoča, da presežete privzeto 1,1-voltno mejo in potisnete frekvenco in čase do največjega. Običajno je omejen PMIC, ki je bil odklenjen, zahteva, da se sistem v celoti preklopi na napajanje vsakič, ko se prilagodi pomnilniška napetost. Prime Z690-A uporablja vgrajeno strojno in vdelano programsko opremo za pametno zaokrožitev te neprijetne omejitve in omogoča prilagoditev napetosti z istim postopkom mehke ponastavitve sistema, kot je bil uporabljen za prejšnje generacije pomnilnika DDR.

Za uporabnike, ki se še niso ukvarjali z overclockingom pomnilnika, Prime Z690-A vključuje ekskluzivno funkcijo vdelane programske opreme ASUS Enhanced Memory Profile (AEMP) za pomnilniške module, omejene na PMIC. AEMP samodejno zazna pomnilniške čipe v vašem kompletu in nato predstavi optimizirane frekvenčne, časovne in napetostne profile, ki jih lahko brez težav uporabite za sprostitev zmogljivosti.

Štiri reže M.2 (do 64 Gbps)
Prime Z690-A ponuja skupno štiri reže M.2, ki podpirajo hitrosti prenosa podatkov do 64 Gbps prek PCIe 4.0, kar omogoča hitrejši zagon in čas nalaganja aplikacij z operacijskim sistemom ali aplikacijskimi pogoni.

PCle 5.0 Slot

Aura Sync

Dobro uglašen sistem za navdušence si zasluži ustrezno estetiko. ASUS Aura ponuja popoln nadzor osvetlitve RGB z različnimi funkcionalnimi prednastavitvami za vgrajene RGB LED, pa tudi trakove in naprave, povezane z vgrajenimi RGB glavami ? in vse je mogoče sinhronizirati z vedno večjim portfeljem strojne opreme, ki podpira Aura.

 

Razširitvena mesta:

Intel 12th Gen Proc:
1x PCIe 5.0/4.0/3.0 x16

Intel Z690 vezni nabor:
1x PCIe 4.0/3.0 x16
1x PCIe 3.0 x4
1x PCIe 3.0 x1

SATA/IDE: 4x SATA 6Gb/s
Shranjevanje:

Podpira 4x M.2 reže in 4x SATA 6Gb/s

Procesorji Intel 12. generacije
M.2_1 reža (tipka M), tip 2242/2260/2280/22110
- Procesorji Intel 12. generacije podpirajo način PCIe 4.0 x4.

Nabor čipov Intel Z690**
M.2_2 reža (ključ M), tip 2242/2260/2280 (podpira način PCIe 4.0 x4)
M.2_3 reža (ključ M), tip 2242/2260/2280/22110 (podpira načina PCIe 4.0 x4 in SATA)
M.2_4 reža (ključ M), tip 2242/2260/2280 (podpira način PCIe 4.0 x4 & SATA)
4x SATA 6Gb/s
* Intel Rapid Storage Technology podpira NVMe RAID 0/1/5, SATA RAID 0/1/5/10.
** Tehnologija Intel Rapid Storage podpira Intel Optane Memory H Series na režah M.2, priključenih na PCH

Število M.2 rež: 4
Integrirana grafika: podpora integrirani v procesor
Število USB priključkov: 1x USB 3.2 Gen 2x2 (1x USB Type-C)
3x USB 3.2 Gen 2 (2x Type-A, Type-C)
4x USB 3.2 Gen 1 (Type-A)

1x USB 3.2 Gen 2 (podpira USB Type-C)
1x USB 3.2 Gen 1 podpira dodatna 2 USB 3.2 Gen 1
2x USB 2.0 podpirata dodatne 4 USB 2.0* 
Mrežna kartica: Intel 2.5Gb Ethernet
Zunanji konektorji: 1x DisplayPort
1x HDMI
1x Intel 2.5Gb Ethernet
1x S/PDIF out
1x USB 3.2 Gen 2x2 (Type-C)
3x USB 3.2 Gen 2 (2x Type-A, 1x Type-C)
4x USB 3.2 Gen 1 (Type-A)
3x Audio jack
Notranji konektorji:

1x 4-pin CPU ventilator
1x 4-pin CPU OPT ventilator
1x 4-pin priključek AIO črpalke
3x 4-pin glave ventilatorja ohišja
1x W_PUMP+

1x 24-pin priključek za glavno napajanje
2x 8-pin priključek za napajanje +12V

4x M.2 reže (tipka M)
4x SATA 6Gb/s

1x USB 3.2 Gen 2 (podpira USB Type-C)
2x USB 3.2 Gen 1 podpirata dodatna 2 USB 3.2 Gen 1
2x USB 2.0 podpirata dodatne 4 USB 2.0

3x Gen 2. generacije
1x AURA RGB
1x Clear CMOS
1x COM vrat
1x CPU over Voltage jumper
1x Front Panel Audio header (AAFP)
1x Power button
1x SPI TPM glava (14-1pin)
1x 20-3pin sistemske plošče
1x Thermal Sensor
1x Thunderbolt

 

 

Predstavitev produkta

Tehnične lastnosti

format plošče ATX
vrsta procesorja Intel
chipset Intel Z690
podnožje procesorja LGA1700
podpora za pomnilnik DDR5
pomnilnik 4x DDR5, največ do 128GB, do 6000 MHz (O.C)
garancija (v mesecih) 36

Predstavitev produkta

Prijavite se na obvestila o posebnih ponudbah in več.

Na spletni strani nakupovanje.net poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu nakupovanje.net
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.