Registracija ali prijava

Ste že naš uporabnik?

Mastercard Secure Code Verified By Visa
0,00
Vaša košarica je prazna

5 razlogov, zakaj kupiti all-in-one računalnik

13.03.2017

Računalnik je nekaj, brez česar dandanes večina ljudi preprosto ne more živeti. In če so še ne tako daleč nazaj računalniki bili nerodni, težki stroji, ki se jih ni dalo kar tako enostavno premikati, poleg tega so za izvajanje nekoliko bolj zapletenih nalog, kot so na primer obdelava fotografij, videoposnetkov ali gledanje filmov, potrebovali veliko časa in predvsem prostora, je dandanes situacija revolucionarno drugačna. Doma in na delovenem mestu je večina med nami opremljena s stroji, ki kot bi mignil opravijo s še tako zapletnimi nalogami in to hkrati s tem, ko pregledujemo internet, poslušamo glasbo ali si ogledujemo film.

5 razlogov, zakaj kupiti all-in-one računalnik

Sodobni računalniki so hitri in predvsem zmogljivi. Izbirate lahko med močnimi namiznimi izvedbami, vitkimi in lahkimi prenosniki ter vse bolj priljubljenimi all-in-one računalniki, namenjenimi profesionalcem pa tudi domači uporabi. Če so pri namiznih računalnikih vsi elementi, ki jih naprava potrebuje za delovanje, kot so procesor, hard disk, video in zvočna kartica, spravljeni v bolj ali manj robustnem stolpu, na katerega so priključeni monitor, tipkovnica, miška, zvočniki in druge zunanje naprave, ki jih utegnete potrebovati (tiskalnik na primer), je all-in-one računalnik enoten sistem, pri katerem so vsi vitalni elementi v glavni komponenti, ki je navadno skrita za ali pa v podstavku monitorja. A eleganten izgled, ki ga prinaša taka organizacija funkcionalnih delov računalnika, ni edina prednost all-in-one naprav. Tokrat vam bomo predstavili 5 razlogov, zakaj je all-in-one (vse v enem) računalnik dobra izbira.

1.       Ni treba posebej kupiti monitorja

Eden od najpomembnejših razlogov, zakaj kupiti all-in-one računalnik je ta, da ta vključuje vse, kar potrebujete - tako monitor kot tipkovnico in miško. Ker so monitorji vse tanjši in vedno bolj sofisticirani, vse notranje operativne elemente računalnika enostavno vgradijo v ekran. Pri all-in-one računalnikih vse dobite v eni sami škatli, doma napravo preprosto vklopite v elektriko in začnete brskati po internetu ali kreirati dokumente. 

Vse pogosteje so all-in-one računalniki tudi opremeljeni s monitorji, ki so občutljivi na dotik, podobno kot je to pri zmogljivejših poslovnih prenosnikih višjega cenovnega razreda. Nekateri proizvajalci opremijo svoje all-in-one računalnike celo z multi-touch monitorji, ki omogočijo fleksibilno delo na samem ekranu.

2.    All-in-one računalnik ne zavzame veliko prostora

Običajen namizni računalnik zavzame kar nekaj prostora, predvsem stolp pod mizo je lahko v pravo nadlego, ko povezujete naprave in dodatke ali iščete prave vhode oz. izhode. All-in-one računalnik je v bistvu zgolj monitor in tipkovnica ter nič drugega, vsi vhodi so na monitorju oz podstavku za monitor, tako da vam ni treba plezati pod mizo in se otepati s prahom, ki se tako rad nabere v skritih kotičkih za računalniškim stolpom.

Monitor all-in-one računalnika lahko pritrdite tudi na steno in povsem osvobodite pisalno mizo, kar je zelo dobrodošlo predvsem za tiste, ki imajo majhno stanovanje ali pisarno ter želijo imeti delovno površino čim bolj prazno.

 3.    Manjša poraba energije

Veliko all-in-one računalnikov vsebuje komponente, ki jih sicer izdelovalci vgrajujejo v prenosnike, kar pomeni, da te elegantne namizne naprave združujejo prednosti prenosnikov z močjo in zmogljivostjo namiznih računalnikov. Lahke, tanke in učinkovite komponente porabijo manj energije in hkrati proizvajajo manj toplote. Zaradi tega so all-in-one računalniki varčnejši od običajnih namiznih računalnikov ter posledično prijaznejši do okolja.

 4.     Enostavna namestitev

Ko kupite računalnik, ga je treba doma ali v pisarni usposobiti za delo, to pomeni, da je treba povezati prave kable s pravimi komponentami. Vsaka napaka povzroči dodatne težave in iskanje ustreznih elementov. All-in-one računalnik je enostaven za namestitev, saj ga enostavno vklopite v elektriko in prižgete. Vsi all-in-one računalniki so tudi oblikovani tako, da so vsi vhodi na lahko dostopnih mestih, navadno ob strani ali spodaj na monitorju, lahko tudi na podstavku, zato je priklop vseh dodatnih naprav povsem preprost.

  5.         Ni zmešnjave s kabli

Medtem ko inštalacija namiznega računalnika pomeni pravo poplavo kablov, saj morate povezati monitor, tipkovnico in miško s pogonsko enoto, kar predstavlja tudi določeno nevarnost, vam je to pri all-in-one računalnikih prihranjeno. Razen kabla za napajanje računalnika je le še nekaj manjših povezav, ki pa se jim lahko izognete tudi z brezžično miško in tipkovnico (pri nekaterih all-in-one modelih brezžična miška in tipkovnica že avtomatično sodita k računalniku). Nekateri all-in-one računalniki imajo tudi že vgrajeno kamero na monitorju tako kot prenosniki, kar pomeni še eno napravico manj na mizi.

Poleg omenjenih petih razlogov naj omenimo še estetski izgled all-in-one računalnikov, kar je pomembno predvsem, če imate računalnik v pisarni, kjer želite narediti vtis na stranke. To vam bo vsekakor najbolj uspelo, če se boste opremili z all-in-one računalnikom z ukrivljenim monitorjem, kakršen je večnamenski namizni računalnik HP ENVY Curved serije 34-b000. Gre za neverjetno napravo, ki vam bo ponudila vse in še več, pa če jo potrebujete za delo ali zabavo.  Z vrhunsko izdelavo izjemno tankega ukrivljenega 34-palčnega zaslona z mikro robovi in skoraj pet milijoni slikovnih točk je ta revolucionarna umetnina oblikovana tako, da vas prevzame, očara in osupne hkrati. Ta izjemno velik ukrivljeni zaslon z vgrajeno kamero za zagotavljanje zasebnosti praktično lebdi nad čudovito oblikovanim aluminijastim stojalom in zvočno ploščico.

Hp ENVY Curved 34-b001ny  odlikujeta izjemna moč in zmogljivost, ki vam poveča srčni utrip. Core i7-7700T procesor Intel HD Graphics 630, brezžično polnjenje in ločena grafična kartica NVIDIA GeForce GTX 950M vam bodo predstavili povsem novo izkušnjo dela z računalnikom, WLED zaslon z zaščito proti bleščanju, osvetlitvijo iz ozadja, štirimi zvočniki in zvokom Bang & Olufsen pa bo v vaš dom ali pisarno prinesel nov svet gledanja in poslušanja.

Poglejte si še novo odlično ponudbo HP naprav za doma, za na pot, za v družbo in za v službo, ki smo vam jo pripravili, da bo delo v lepih pomladnih dneh lažje. Če potrebujete pomoč pri izbiri in nakupu, nas lahko pokličete na 01/2000 283 ali pa nam pišete na info@nakupovanje.net

Ste članek prebrali? Potem bo pot do prenosnika HP Pavillion v zlati barvi, vrednega 549 evrov, za katerega se le še do 15. marca lahko potegujete v nagradni igri Strast do bivanja, lažja. Vabljeni k sodelovanju! 

 

Copyright © 2015 Nakupovanje.net | Produkcija: Kreatorij