Registracija ali prijava

Ste že naš uporabnik?

Mastercard Secure Code Verified By Visa
0,00
Vaša košarica je prazna

Kako se v udobju doma varno, enostavno in (skoraj) za vedno znebiti neželenih dlak?

10.04.2017

Sodobna civilizacija ni naklonjena dlakam na ženskem telesu. Ne na vidnih, pa tudi na tistih manj (oz. redkeje) vidnih mestih ne. To je dejstvo. Pravzaprav je vse manj naklonjena tudi dlakam na moškem telesu, kar pa je tema, okoli katere se krešejo številna nasprotujoča se in kontroverzna mnenja, zato se je na tem mestu ne bomo dotikali, pa čeprav bo vsebina morda zanimiva tudi za pripadnike močnejšega spola.

Kako se v udobju doma varno, enostavno in (skoraj) za vedno znebiti neželenih dlak?

Ostanimo pri damah. Če sodite med tiste, ki se pozimi rade nekoliko zanemarijo, zaradi česar imate po nogah in nemara še kje drugje zdaj pravo goščavo, za katero ne veste, kje bi se je pravzaprav lotile, je zdaj morda čas, da korenito spremenite pristop o odstranjevanju te večne nadloge - odvečnih dlak.  A tudi če ste v vseh letnih časih popolno urejene in negovane - pa naj se to vidi ali ne -, je morda vredno razmisliti, ali je vaš način skrbi za vedno gladko kožo brez dlak res optimalen ali pa bi nemara lahko našle kakšnega učinkovitejšega, hitrejšega in enostavnejšega. Predvsem pa takšnega, ki bo dal boljše in trajnejše rezultate.

Kako hitreje do dlje trajajoče gladke kože?

Odstranjevanje neželenih dlačic je, predsem če sodite med bolj k popolnosti nagnjene osebe, zelo zamudno opravilo, lahko tudi precej boleče in povezano z določenimi rednimi finančnimi izdatki, če se odločite za profesionalne tretmaje v kozmetičnih salonih.  Najenostavneje je, da si dlačice doma redno brijete, a ta sicer preprosta metoda vam lahko precej zagreni življenje, saj se morate za svilnato gladko kožo briti praktično vsak dan, na novo zrasle dlačice so bolj trde in ostre, rade pa se tudi vraščajo, da nastajajo pikice in mozolji.

Če imate raje postopke, ki trajajo dlje, je primernejša depilacija z vročim voskom, sladkorno pasto, depilacijsko kremo ali domačim depilatorjem. Sicer je lahko nekoliko boleča, a gladka koža traja dlje. Kljub boljšemu učinku pa se je tudi v tem primeru treba dlak lotiti najmanj enkrat do dvakrat na mesec - poleg tega je za depilacijo z voskom in sladkorno pasto treba pustiti dlakam, da vsaj nekoliko zrastejo, kar je poleti povsem nesprejemljivo, skoraj nemogoče pa jo je tudi izvesti doma, zato je obisk salona praktično nujen.

Kako pa doseči rezultat, da dlačice sploh ne bi več rasle oz. bi rasle res le še občasno? Voskanje in posegi s sladkorno pasto ali depilatorjem sicer dlake izpulijo, a te znova zrastejo. V primeru rednih posegov, so dlake sicer vse redkejše, noge in ostali deli telesa pa dalj časa gladki. A o trajnosti tu ne moremo govoriti. V primeru, da dlako le izpulite, ta namreč v večini znova zraste, zato so strokovnjaki razvili posebne metode, ki trajno uničijo dlačni mešiček, tako da dlaka tam ne raste več. 

IPL - tehnologija, ki jo uporabljajo dermatologi

Trajno odstranjevanje dlak je bilo nekdaj mogoče le v salonih, zdaj pa si ga lahko varno in enostavno privoščite tudi doma. Tehnologija intenzivne utripajoče svetlobe oz. IPL (Intense pulsing light) ki jo uporabljajo v dermatoloških ambulantah za zdravljenje čezmerne poraščenosti  in v specializiranih salonih od leta 1997 dalje, je sorodna laserski, a varnejša in lažja ter zato bolj priporočljiva za domačo uporabo. Glavna razlika med laserji in IPL aparati je ta, da laserske naprave za uničevanje rastnih mešičkov dlak uporabljajo svetlobo specifične valovne dolžine, IPL naprave pa oddajajo celoten spekter svetlobe. Delovanje obeh naprav je podobno, saj melanin, rjavi pigment v dlačnih mešičkih, absorbira svetlobno energijo in jo pretvori v toplotno. Dlačice tako na naraven način preidejo v fazo mirovanja in izpadejo. Koža je svilnato gladka.

Tako laser kot IPL naprave se uporablja tako, da se z njima obseva predel na koži, s katerega želimo odstraniti dlake. Uporabljajo jih lahko skoraj vsi ljudje, razen temnopoltih - od tistih s porcelanasto belo poltjo do tistih s svetlo rjavo in olivno. Najboljši rezultati so pri dlakah, ki so precej temnejše od polti, ter pri ljudeh, ki imajo temno rjave ali črne lase ter seveda zelo temne dlake. Tisti s svetlo rjavimi lasmi, ki imajo tudi dlake svetlejše, bodo prav tako dosegli želene rezultate, a bo treba tretmaje večkrat ponoviti. Najslabše se odzivajo rdeče in svetle, torej blond in sive dlake. Naprave ne smemo uporabiti takoj po sončenju, saj lahko povzroči spremembo prigmentacije. Še najbolje je, da se dlak z IPL napravo lotimo zgodaj spomladi, ko je naša koža najbolj bleda.

4 prednosti novega Philipsovega IPL aparata Lumea Prestige

IPL aparati za odstranjevanje dlak Lumea, najučinkovitejši tovrstni aparati na trgu, so plod 14-letnih raziskav in razvoja, ki so jih Philipsovi strokovnjaki opravili v sodelovanju s profesionalnimi dermatologi. Uporaba aparata Lumea je preprosta, nezapletena in udobna, učinki pa odlični - ob pravilni uporabi zagotavljajo do osem tednov svilnato gladke kože brez dlak na predelu nog, pazduh, bikini linije in na obrazu. Na začetku je treba postopek ponoviti vsaka dva tedna. Po treh postopkih se rast dlak v povprečju zmanjša za 92 odstotkov.

Nova Lumea Prestige ima 4 dodatne prednosti, ki bodo postopek odstranjevanja dlak še olajšale:

  1. edinstveno zaobljeni nastavki za obraz telo, bikini in pazduhe, oblikovani za popolne rezultate
  2. uporaba s kablom ali brez
  3. senzor SmartSkin, ki predlaga najboljšo nastavitev glede na odtenek kože - ob vsaki uporabi
  4. vgrajen varnostni sistem, ki zagotavlja, da ne pride do nenamernih bliskov

Naprava Philips Lumea Prestige ima 5 nastavitev moči. Zaradi senzorja SmartSkin je izbira prave nastavitve povsem enostavna, saj senzor priporoči najboljšo nastavitev za vašo barvo kože, kadarkoli želite. Varnostni sistem pa poskrbi, da ne more priti do nenamernih bliskov, ki bi lahko povzročili poškodbe (npr. na obrazu z nastavkom za telo).

Življenjska doba aparata brez menjave žarnice ali drugih delov zagotavlja 250 tisoč svetlobnih utripov, kar ob normalni uporabi zadošča za od 17 do 20 let brez skrbi in dodatnih stroškov.

Zakaj oblikovanje edinstvenih nastavkov za različne dele telesa?

Oblikovanje naprave Philips Lumea Prestige je navdahnila edinstvenost posameznih delov telesa, ki potrebujejo odstranjevanje dlak, in je edina naprava IPL, ki so ji priloženi zaobljeni nastavki, oblikovani za doseganje najboljših rezultatov na različnih delih telesa. Nastavki se razlikujejo glede na kombinacije oblike, velikosti okenca in filtra. Naprava Philips Lumea Prestige omogoča specializirano uporabo na telesu (noge, roke, trebuh), obrazu (zgornja ustnica, brada), predelu bikinija in pod pazduho.

Nastavek za pazduhe srednje velikosti ima posebno izdolbeno obliko za odstranjevanje težko dostopnih dlačic pod pazduho; velikost okenca je 3 cm2. Nastavek za predel bikinija je posebno oblikovan za odstranjevanje dlačic na intimnih delih telesa. Je zaobljen in ima dodaten prozoren filter, saj so dlačice na tem predelu običajno močnejše in debelejše kot dlačice na nogi. Velikost okenca je 3 cm2. Velik, vdolben nastavek za telo omogoča sledenje obliki telesa in učinkovito pokrivanje področij, kot so noge, roke in trebuh. Poleg tega omogoča hitro depilacijo na večjih delih telesa zaradi največjega okenca (4,1 cm2). Nastavek za obraz vsebuje posebno oblikovan, dodatni filter in majhno, ravno okence velikosti 2 cm2 za nežno in natančno uporabo na zgornji ustnici, bradi in liniji spodnje čeljusti. 

Če IPL aparat uporabljamo pravilno, je odstranjevanje dlak neboleče, varno in nežno tudi na občutljivi koži in predelih telesa. Več o tem, kako pravilno uporabljate IPL aparat Lumea, preberite na strani podjetja Philips.

V spletni trgovini nakupovanje.net na voljo Lumea Prestige BRI950/00 z nastavkoma za obraz in telo in Lumea Prestige BRI956/00 z vsemi štirimi nastavki.

V  kolikor potrebujete pomoč pri izbiri in nakupu, nas lahko pokličete na 01/2000 283 ali nam pišete na info@nakupovanje.net.

Ste članek prebrali? Potem bo pot do ene od treh prenosnih košarkarskih tabel z obročem za zabavno preživljanje pomladnih in poletnih dni, za katere se do 15. aprila lahko potegujete v nagradni igri Strast do bivanja, lažja. Vabljeni k sodelovanju! 

Copyright © 2015 Nakupovanje.net | Produkcija: Kreatorij