Registracija ali prijava

Ste že naš uporabnik?

Mastercard Secure Code Verified By Visa
0,00
Vaša košarica je prazna

Miti in resnice o negi zob, dlesni in ustne votline

12.06.2017

Zdravi zobje, zdrave dlesni in zdrav nasmeh so odraz zdravja našega telesa, zato je skrb za ustno higieno izrednega pomena. Obstaja namreč povezava med slabim stanjem zob oz. boleznimi v ustih in drugimi bolezenskimi stanji v telesu, kot so bolezni srca, ožilja, ledvic in tudi rakavimi obolenji. Najbolj nevarni naj bi bili drobceni kanali devitaliziranih (mrtvih) zob, ki jih zobozdravniki s sodobnimi aparaturami sicer skrbno očistijo in razkužijo, zapolnijo s posebnimi pastami in tako zobu ohranijo tako funkcijo kot videz, a po mnenju holističnih stomatologov predstavljajo kronično žarišče toksinov, ki slabijo imunski sistem ter onesnažujejo kri in limfo.

Miti in resnice o negi zob, dlesni in ustne votline

Zato je najpomembneje, da za svoje zobe skrbimo tako, da bodo potrebovali čim manj posegov. Skrb za zobe in dlesni ter celotno ustno votlino je torej dobra naložba za prihodnost in osnova za naše zdravje in dobro počutje.  Stomatologi priporočajo redno in temeljito čiščenje zob po vsaki jedi, če nimate ob sebi krtačke, pa ugriznite v jabolko, korenček, kolerabo ali vsaj žvečilni gumi. Zobe čistite z mehko krtačko, še boljša pa je električna ali sonična, kakršna je Philipsova zobna ščetka Sonicare, saj temeljito in nežno zmasira dlesni in očisti zobe. 

Bolezni zob in dlesni so največkrat posledica površne, neredne ali nepravilne ustne higiene, zato je dobro vedeti, kaj v ustni negi je nujnost, kaj priporočljivo in kaj nepotrebno ali morda celo škodljivo. Tu je nekaj mitov in resnic o negi zob, dlesni in ustne votline: 

1.       Zdrava ustna votlina = zdravo srce.

RESNICA!

Da sta zdrava ustna votlina in zdravo srce tesno povezana, je odkritje, ki je presenetilo celo znanstvenike. Poškodovani zobje in bolezni dlesni, ki jih poslabša nezadostna nega zob, lahko vplivajo na splošno zdravje ter razvoj bolezni srca in ožilja. Temeljito očiščeni zobje torej pomagajo preprečevati razvoj bolezni ustne votline, s čimer naredimo veliko tudi za zdravje srca.

2. Električne ščetke so preveč agresivne.

MIT!

Problematične so trde klasične zobne ščetke, s katerimi naredimo več škode kot koristi, saj z grobim drgnjenjem poškodujemo zob in dlesni. Zobne ščetke Philips Sonicare so mehke in klinično dokazano nežne do površine zob in dlesni. Posebej oblikovana glava ščetke z nežnim, soničnim gibanjem potiska vodo v prostor med zobmi in tako učinkovito očisti tudi težko dostopne dele, ki jih oramo sicer čistiti z zobno nitko. Po samo dveh tednih uporabe so dlesni 100 % bolj zdrave kot pri uporabi ročne ščetke.

Najnovejši model Philips Sonicare DiamondClean  ima inovativno oblikovane ščetine v obliki diamanta, ki poskrbijo za optimalno učinkovito odstranjevanje oblog in bolj bele zobe. Omogoča kar pet načinov ščetkanja, ki jih uporabnik lahko prilagodi lastnim potrebam in priporočilom zobnih specialistov, od običajnega načina za boljšo splošno ustno higieno, do izjemno nežnega načina ščetkanja, primernega za bolj občutljive zobe in dlesni.

3.       Takoj po jedi si je dobro umiti zobe.

MIT!

Ščetkanje takoj po jedi načeloma povzroči več škode kot koristi. Hrana, ki vsebuje veliko kisline, ali sladkarije, ki prav tako povzročijo padec kislosti v ustih, so škodljivi za vašo sklenino, ki postane mehkejša. Če zobe v tem času ščetkate, lahko sklenino poškodujete. Ustno votlino zato takoj po jedi raje splaknite s kozarcem vode, s čiščenjem zob pa počakajte vsaj 30 minut. Po ščetkanju zob zvečer ne jemo ničesar več, pijemo pa le vodo.

 

4. Čiščenje zob s sonično ščetko je najhitrejše.

RESNICA!

Močne sonične vibracije spenijo zobno pasto v mehurčke in jih potisnejo globoko med zobe ter ob dlesni. Tako uspešno odstranjujejo zobne obloge. 62.000 potez ščetke na minuto nežno, a učinkovito očisti vaše zobe. Toliko potez, kot jih naredi sonična ščetka pri enem umivanju zob, bi z ročno ščetko naredili v enem mesecu, torej je čiščenje res temeljto.

 Električne ščetke Sonicare delujejo s pomočjo sonične tehnologije, ki so zaradi dinamičnega fluidnega delovanja izjemno učinkovite tudi na težje dostopnih mestih. Najbolj problematično področje, ki je raj za bakterije, se nahaja za zobmi in ob robovih dlesni, kamor ščetke Sonicare dostopajo brez težav.

 

5. Sonična ščetka je uspešna v boju s parodontalno boleznijo.

RESNICA!

Ščetke Philips Sonicare preprečujejo širjenje zobnih oblog, vnetja dlesni (gingivitisa) in bolezni dlesni, kot je paradontalna bolezen oz. parodontoza, ki je najbolj razširjena kronična bolezen, saj jo ima v različnih stadijih kar 98 % Ljubljančanov (raziskava prof. dr. Uroša Skaleriča od 1981 do 2004). 

 

Philipsove ščetke Sonicare klinično dokazano vzdržujejo obstoječo globino parodontalnih žepov, ki nastanejo med zobno korenino, dlesnijo in obrobno kostjo. Za izboljšanje zdravja dlesni ščetke poskrbijo v samo dveh tednih, zobje pa so do dvakrat svetlejši kot pri uporabi ročne zobne ščetke.

 

»Karies oz. zobna gniloba je v zadnjih letih v upadu, problematična pa ostaja paradontalna bolezen, pri kateri je ključna pravilna in redna ustna higiena, za katero vsak poskrbi sam. Ni pomembno samo kolikokrat, temveč tudi oz. predvsem kako čistimo ustno votlino, pri čemer so nam v veliko pomoč kakovostni pripomočki. Ščetke Sonicare odlično očistijo zobne površine, poleg tega pa tudi nežno masirajo dlesni, kar je dobro za njihovo prekrvavitev.«  (Lovro Iskra, dr. dent. med., specialist oralni kirurg)

6. Električna zobna ščetka ni primerna za otroke.

MIT!

Vsi starši želimo, da bi si otrok znal čim bolj temeljito umiti zobe, toda poraja se vprašanje, ali mu pri tem lahko pomaga električna zobna ščetka. Otrokom do četrtega leta praviloma čistijo zobe starši. Do te starosti je priporočljiva uporaba klasične zobne ščetke, ki nudi dobro kontrolo v ustih in staršem omogoča, da otroka naučijo, kako naj si pravilno ščetka zobe. Od četrtega leta dalje si otrok ščetka zobe sam in sonična ščetka je odličen pripomoček, da bodo zobje res temeljito očiščeni in to v veliko krajšem času. A zelo pomembno je, da otrok razume, da ščetka, pa čeprav je električna, ne bo vsega dela opravila sama. 

Široko paleto zobnih ščetk, zobnih prh in dodatkov Philips Sonicare na enem mestu najdete v spletni trgovini nakupovanje.net . V kolikor potrebujete pomoč pri izbiri in nakupu, nas lahko pokličete na 01/2000 283 ali nam pišete na info@nakupovanje.net.

Copyright © 2015 Nakupovanje.net | Produkcija: Kreatorij