Registracija ali prijava

Ste že naš uporabnik?

Mastercard Secure Code Verified By Visa
0,00
Vaša košarica je prazna

Izbira klimatske naprave

01.06.2014

Izbira klimatske naprave

Kako izbrati pravo klimatsko napravo?


 Pri nakupu klimatske naprave morate upoštevati več dejavnikov in sicer:

 

  1. Moč klimatske naprave

  2. Postavitev klimatske naprave

  3. Glasnost klimatske naprave

  4. Filtracija

  5. Dodatne funkcije klimatskih naprav

 

Pri izbiri moči klimatske naprave je potrebno upoštevati naslednje:

- površina in višina prostora, kjer bo klima nameščena

- število zunanjih sten in kako so obsijane s soncem (več, ko je sončnih sten, močnejša klimatska naprava je  potrebna.

-količino oken in vrat klimatiziranega prostora

- koliko oseb se navadno zadržuje v klimatiziranem prostoru

- ali so v prostoru naprave, ki oddajajo toploto (računalnik, televizor, hladilnik...)

 

Splošen izračun moči klimatske naprave je sledeč:

Klima moči 2,5kw zadostuje za prostore do 30 kvadratnih metrov. Za prostore od 30-60 kvadratnih metrov zadostuje klimatska naprava z močjo 3,5kw. Za večje prostore pa je primerna klima z močjo med 4,5 in 5,00kw.

 

Priporočamo nakup inverter klimatske naprave, katera samodejno uravnava delovanje kompresorja v zunanji enoti glede na potrebe notranje enote. Tako se prihrani veliko električne energije, hlajenje deluje z manjšimi temperaturnimi nihanji, daljša pa je tudi življenjska doba kompresorja.

 

Vsaka klimatska naprava vsebuje notranjo in zunanjo enoto. Notranja enota se ponavadi montira nekje 5-10 cm po strop prostora, saj se topel zrak vedno dviga.. Mesto v prostoru pa mora biti izbrano tako, da iz enote ne bo pihalo direktno v ljudi, ter da bo zrak primerno enakomerno krožil po celem prostoru.

Če želite klimatizirati več prostorov, ki so med seboj ločeni, se lahko namesti multi-split klimatska naprava, kar pomeni, da je sistem sestavljen iz ene zunanje enote in dveh ali več notranjih enot. Za vsak prostor je v tem primeru ločena notranja enota.

Zunanja enota se montira na zunanji del stavbe in sicer tako, da čimmanj skazi izgled stavbe.

 

Glasnost klimatske naprave je zelo pomemben dejavnik pri odločitvi za nakup, saj vam glasne klimatske naprave lahko manjšajo kvaliteto bivanja v prostoru. Sodobne klimatske naprave so več ali manj že vse precej tihe, predvsem klimatske naprave priznanih proizvajalcev (Panasonic, Mitsubishi, Toshiba, Beko). Da je klima izredno tiha govorimo, ko je srednja vrednost, merjena v dB med 25 in 30.

 

Vse klime so serijske opremljene s protiprašnimi filtri, ki iz zraka odstranijo prašne delce. Naprednejše klimatske naprave pa ponujajo tudi bolj dovršene filtre in sisteme za čiščenje zraka. Pri izbiri preglejte kakšne možnosti filtracije vam določena klimatska naprava ponuja.

 

Boljše klimatske naprave ponujajo tudi veliko dodatnih funkcij, ki pripomorejo k večjemu udobju bivanja v klimatiziranem prostoru. Ena od takih funkcij je sensor, ki zaznava gibanje ljudi v prostoru in tako usmeri pihanje zraka stran od ljudi. Nekateri senzorji so zmožni zaznati tudi temperaturo tal in sten, ter tako dodatno prilagodijo pihanje zraka.

 

Vse našteto vam bo pri izbiri klimatske naprave prišlo zelo prav. Seveda pa je izbira odvisna tudi od cene klimatske naprave.

Za vse klimatske naprave vam tako nudimo ugodne cene, ter tudi strokovno montažo, katero pa opravimo v roku 3-4 dni do potrditve nakupa.

Glede na ceno in kvaliteto pa vam priporočamo nakup naslednjih klimatskih naprav:

Panasonic RE12PKE-3 klimatska naprava z montažo

Beko BXEU120/BXEU121 klimatska naprava z montažo

Mitsubishi MSZ-HJ35VA/MUZ-HJ35VA klimatska naprava z montažo

 

 

Copyright © 2015 Nakupovanje.net | Produkcija: Kreatorij