Registracija ali prijava

Ste že naš uporabnik?

Mastercard Secure Code Verified By Visa
0,00
Vaša košarica je prazna

S Philipsom med oblake

06.09.2013

S pomočjo aplikacije Cloud Explorer bodo uporabniki Philipsovih pametnih televizorjev še bolj preprosto delili vsebine, saj aplikacija omogoča dostop do fotografij, filmskih posnetkov in glasbenih datotek, shranjenih pri ponudniku shranjevanja datotek v oblaku Dropbox.

S Philipsom med oblake

TP Vision, proizvajalec Philipsovih televizorjev, je na berlinskem sejmu IFA oznanil, da bodo uporabniki Philipsovih Smart TV odslej uživali v številnih oblačnih storitvah, ki nudijo še širši izbor TV-storitev in vsebin. Platforma Smart TV je od danes bogatejša kar za tri oblačne storitve: Cloud TV, Cloud Explorer and Cloud PVR. Odslej bodo tako imetnikom Philipsovih TV - letnik 2012 in novejši na voljo ogled in neposredno predvajanje številnih televizijskih kanalov iz oblaka, pregledovanje fotografij, video posnetkov ali poslušanje glasbe, ki so jih shranili pri ponudnikih oblačnih storitev, ter snemanje televizijskih vsebin neposredno v oblak.

TP Vision je danes na sejmu IFA oznanil razširitev platforme Smart TV na Philipsovih televizorjih s storitvami v oblaku. Kot pravi Albert Mombarg, vodja oddelka Smart TV pri TPV, so z integracijo storitev v oblaku s Philipsovo platformo Smart TV presegli izbrano ponudbo kabelske televizije in s tem uporabnikom ponudili še širši izbor televizijskih storitev. Philipsovi pametni televizorji (letnik 2012 in novejši) so odslej bogatejši kar za tri oblačne storitve - Cloud TV, Cloud Explorer and Cloud PVR.

Philips Cloud TV

Cloud TV je aplikacija, ki prek internetne povezave (Over The Top or OTT) omogoča neposredno predvajanje številnih lokalnih, mednarodnih in drugih internetnih kanalov na Philipsovih pametnih televizorjih, ki so pogosto na voljo brezplačno. Za preprostejše iskanje aplikacija na začetnem zaslonu platforme Smart TV vse razpoložljive kanale tudi samodejno razvršča po žanrih in popularnosti.

S pomočjo aplikacije Cloud Explorer bodo uporabniki Philipsovih pametnih televizorjev še bolj preprosto delili vsebine, saj aplikacija omogoča dostop do fotografij, filmskih posnetkov in glasbenih datotek, shranjenih pri ponudniku shranjevanja datotek v oblaku Dropbox. Tudi ta aplikacija za večjo preglednost datoteke razvršča glede na tip (fotografije, glasba ali video), uporabnik pa jih nato lahko razvrsti tudi v posamezne mape.

Zahtevnejši TV-navdušenci pa se bodo razveselili aplikacije Cloud PVR, ki omogoča snemanje predvajanih televizijskih vsebin v osebni oblačni prostor. Storitev bo še kako prav prišla v manjših prostorih, saj zunanje naprave za shranjevanje podatkov tako ne bodo več potrebne. Cloud PVR je sicer plačljiva storitev, ki jo bodo uporabniki lahko koristili v obliki naročnine. Mesečni prispevek za snemanje in shranjevanje SD vsebin v oblak bo znašala 4,99 evra, mesečna naročnina za HD-programe pa 9,99 evra. Cloud PVR je z današnjim dnem že na voljo v Nemčiji, Avstriji in Švici, v letu 2014 pa jo bodo razširili tudi po drugih državah Evrope.

Copyright © 2015 Nakupovanje.net | Produkcija: Kreatorij