Registracija ali prijava

Ste že naš uporabnik?

Mastercard Secure Code Verified By Visa
0,00
Vaša košarica je prazna

Zimske gume

15.11.2013

15. november je datum ko je potrebno vsa vozila opremiti z zimskimi pnevmatikami oziroma obvezno zimsko opremo, tudi če ni snega.

Zimske gume

Ali ste vedeli da letne pnevmatike izgubijo svoje vozne lastnosti pod 7 stopnjami Celzija? Zimske pnevmatike so zaradi svoje sestave in konstrukcije primerne za uporabo na blatnih in zasneženih površinah (M+S mud + snow), ter na mokrem in zaledenelem cestišču. 

Zimske gume kdaj in zakaj?

Uporaba (zakonsko od 15. novembra do 15. marca oziroma v zimskih razmerah ne glede na letni čas) zimskih pnevmatik je priporočljiva ko temperatura zraka pade pod 7 stopinj Celzija. Se sprašujete zakaj? Letne pnevmatike zaradi svoje strukture materiala postanejo trše in s tem izgubijo oprijem, med tem ko zimske pnevmatike še vedno zagotavljajo prožnost pri nizkih temperaturah, s tem pa zagotavljajo varnost in udobje. Zimske pnevmatike prepoznate po univerzalnem napisu M+S kar pomeni MUD & SNOW in zagotavlja boljše vozne lastnosti od letnih pnevmatik na snegu.

Zimske gume za vozila z 4 x 4 pogonom

Pogosta in zmotna domneva je, da vozila z 4x4 pogonom ne potrebujejo zimskih pnevmatik. Vozila z 4x4 pogonom imajo nedvomno boljši oprijem in lažje speljevanje z mesta v primerjavi z vozili na 4x2, vendar vozila z 4x4 pogonom niso v nikakršni prednosti pri zaviranju in manevriranju v sili.

Oglej te si našo ponudbo zimskih pnevmatik.


Priporočljiva poraba letnih - zimskih gum

Copyright © 2015 Nakupovanje.net | Produkcija: Kreatorij