Registracija ali prijava

Ste že naš uporabnik?

Mastercard Secure Code Verified By Visa
0,00
Vaša košarica je prazna

Zakaj bi preobuli svoje vozilo

25.03.2014

Dobra petina slovenskih voznikov na svojem vozilu ne bo zamenjala zimskih pnevmatik za letne.

Zakaj bi preobuli svoje vozilo

Po slovenski zakonodaji je obvezna uporaba zimske opreme do 15. marca oziroma celo leto v primeru vremenskih pogojev, ki narekujejo uporabo le te. V sosednji Avstriji in Italiji je ta rok nekoliko daljši in sicer je obvezna uporaba zimske opreme do 15. aprila. Do konca marca bo skoraj polovica vseh slovenskih voznikov preobula in zamenjala zimske pnevmatike za letne, med tem ko jih skoraj 1/5 tega sploh ne bo storila in se bo vozila kar z zimskimi celo leto.

Večina voznikov, ki se odloči za uporabo zimskih pnevamtik tudi poleti niti ne razume oziroma se ne zaveda, da je zimska pnevmatika poleti lahko prav tako nevarna kot vožnja z letno pozimi.

Letne pnevmatike so prirejene za vožnjo v višjih temperaturah, kar pomeni tudi višje obremenitve same pnevmatike. Letne gume poleg višje obremenitve zagotavljajo tudi krajšo zavorno pot na suhi podlagi, manjšo porabo goriva in pripomorejo k udobnejši vožnji saj so praviloma tišje od svojih zimskih sorodnic.

Nove letne pnevmatike lahko poiščete na našem oddelku Pnevmatike oziroma nas pokličete na 01 2000 283 in skupaj bomo poskrbeli za varno in udobno vožnjo.

Copyright © 2015 Nakupovanje.net | Produkcija: Kreatorij