Registracija ali prijava

Ste že naš uporabnik?

Mastercard Secure Code Verified By Visa
0,00
Vaša košarica je prazna

Apple iPad Air 2 in OS Yosemite

16.10.2014

Novi Apple iPad Air 2 prihaja v treh barvah in sicer v dveh že znanih (Silver - srebrna in Space Gray - vesoljno siva) in v zlati, ki je poznana iz Apple iPod Touch in Apple iPhone.

Apple iPad Air 2 in OS Yosemite

Nekoč majhno podjetje iz Cupertina, ki ga je Forrest Gump poimenoval "Fruit Company" Apple je danes predstavil veliko novosti začenši s programskim delom. Predstavili so iOS 8.1 (na voljo od ponedeljka 20.10.2014), ki skupaj z novim OS X poimenovan Yosemite postavlja nove standarde in odpira nova prostranstva uporabe telefona, tablice in prenosnih ali namiznih računalnikov. Med najbolj zanimivimi novostmi naj omenimo iCloud Drive s katerimi boste sinhronizirali vaš iPhone, iPad, iPad mini, Macbook ali Mac in med drugim tudi Windows PC. Sinhronizacija vam bo med drugim omogočala funkcijo Handoff, s katero boste lahko začeli delo na eni napravi in jo v istem trenutku nadaljevali na drugi. Prav tako boste sedaj lahko pošiljali svoja najljubša SMS, MMS sporočila in opravljali telefonske klice kar iz Mac računalnika ali iPad tablice in če boste med pogovorom zapustili mesto in računalnika ne boste mogli vzeti seboj boste pogovor enostavno nadaljevali kar na svojem iPhone mobilnem telefonu brez prekinitve.

Novi OS X Yosemite se lahko pohvali s popolnoma prenovljenim spletnim brskalnikom Safari, ki je kar 6,6x hitrejši od trenutno najhitrejšega spletnega brskalnika (Google Chrome), prenovljenim Apple "office" programskim paketom iWork in mnogimi izboljšavami, ki bodo vsekakor navdušile Apple privržence in ostale, ki se morda spogledujete z Apple operacijskim sistemom.

Apple iPad Air 2

Ker Apple ne bi bil zadovoljen le s predstavitvijo novega operacijskega sistema so danes predstavili tri nove družinske člane Apple dinastije. Apple iPad Air 2, Apple iPad mini 3 in popolnoma novi Apple iMac s 5k, 27 palčnim Retina zaslonom, ki meri le 5mm v debelino. Apple kot vodilni proizvajalec tabličnih računalnikov je od začetka prodaje svojega 1. Apple iPada skupno prodal preko 225 milijonov primerkov tega izdelka. Novi Apple iPad Air 2 prihaja v treh barvah in sicer v dveh že znanih (Silver - srebrna in Space Gray - vesoljno siva) in v zlati, ki je poznana iz Apple iPod Touch in Apple iPhone. Prav tako bo mogoče izbirati med Wi-Fi in Wi-Fi + Cellular različicama, ter tremi velikostmi 16GB, 64GB in 128GB spomina.

Na zunaj je Apple iPad Air 2 še tanjši od svojega predhodnika imam popolnoma nov čip, ki so ga pri Applu poimenovali A8X. Apple A8X čip je zasnovan s 64 bitno arhitekturo in je narejen iz preko 3 milijarde tranzistorjev. Tu sta tudi povsem novi Facetime in iSight kameri, slednja se lahko pohvali z 8MP točkovnim zajemom in vrsto uporabnih filtrov, ki jih do tega trenutka iPad ni imel; Panorama, Burst, Timelaps, Slo-mo video, ki vam omogoča zajem videa s kar 120fps. Med drugim se lahko novi Apple iPad Air 2 pohvali z izboljšanim zaslonom, ki ima 56% manjši odboj svetlobe, hitrejši Wi-Fi (do 866Mbps), hitrejši LTE prenos (Cellular model - do 150Mbps) in tudi že dobro poznani Apple Touch ID, s katerim bo vaš novi Apple iPad Air 2 in njegova vsebina postala še varnejša. Touch ID postaja preko luže vse bolj popularna lastnost, saj je Apple s svojim Apple Pay sistemom pridobil preko 500 bank in vse večje ponudnike kreditnih kartic.

Apple iPad Air 2 bo prišel na prodajne police konec oktobra, kdaj bo ta nova Apple tablica prišla v Slovenijo še ni znano, se bomo pa vsekakor potrudili in vam ga ponudili tudi v Nakupovanje.net, takoj ko bo to mogoče.

Copyright © 2015 Nakupovanje.net | Produkcija: Kreatorij