Registracija ali prijava

Ste že naš uporabnik?

Mastercard Secure Code Verified By Visa
0,00
Vaša košarica je prazna

Hitro in enostavno do zlikanih oblačil!

04.11.2014

Likalnik je nedvomno en izmed tistih najbolj nepogrešljivih pripomočkov v vsakem gospodinjstvu. Še posebej v hišah, kjer prebiva več ljudi, mora biti zanesljiv likalnik vedno pri roki, zato je treba izbiri tega pripomočka posvetiti vsaj nekaj pozornosti.

Hitro in enostavno do zlikanih oblačil!

Prvi likalnik na trgovski polici bo namreč lahko povzročil več škode kot koristi, tako kot to navadno velja tudi za najcenejšo izbiro. Ne le, da neprimeren likalnik lahko poškoduje ali celo uniči vaša oblačila, prav tako posledično hitro pride do časovnih zamud, hitenja in slabe volje, v najslabših primerih pa likalnik lahko povzroči celo požar. Nakup likalnika mora biti torej opravljen premišljeno, z ozirom na to, kakšne so naše želje in potrebe. Le tako bomo izbrali pravi izdelek, ki bo služil svojemu namenu dolgo vrsto let. Za optimalno izbiro pa moramo biti pozorni na kar nekaj lastnosti naprave.

parni likalnik

V prvi vrsti mora biti likalnik primeren za vsa oblačila, ki jih želite z njim likati. Neredko se dogaja, da se oblačila poškodujejo ali uničijo prav zato, ker likalnik ni primeren za material, ki ga likamo, še posebej takrat, ko se domačih opravil lotijo neizkušeni možje. Optimalen likalnik torej ima funkcijo prilagajanja temperature tako, da je temperatura primerna za vse vrste oblačil. Paziti pa moramo, kakšno vodo uporabimo pri likanju s paro – nekateri likalniki najbolje delujejo z destilirano vodo, medtem ko drugi omogočajo likanje s povsem običajno vodo. Nadalje je seveda pomembna sama učinkovitost likalnika, za kar poskrbi sistem za enakomerno porazdelitev pare in likalna ploskev.

Na koncu pa pri likalniku preverimo še vse dodatne funkcije, ki jih posamezen model nudi. Te zaokrožujejo odlike likalnika. Gre na primer za funkcije čiščenja, ki preprečijo nabiranje vodnega kamna, opozarjanje na primerno temperaturo za likanje ter seveda priročno obliko in udobje pri uporabi. Nenazadnje je likalnik pogosto uporabljana naprava, ki mora lepo sesti v roko, poleg tega moramo pomisliti tudi na shranjevanje likalnika, čiščenje, prenašanje in podobno. Piko na i doda še kakovostna blagovna znamka, ki zagotavlja garancijo in popravila, če so ta potrebna. Vse to je torej pomembno upoštevati pri nakupu likalnika. Res je, da nekateri dejavniki niso tako ključnega pomena, da bi povzročili zares katastrofalne posledice, a ob vsakodnevni uporabi pridejo do izraza tudi manjše podrobnosti, ki jih je treba imeti v mislih.

Copyright © 2015 Nakupovanje.net | Produkcija: Kreatorij