Registracija ali prijava

Ste že naš uporabnik?

Mastercard Secure Code Verified By Visa
0,00
Vaša košarica je prazna

Sesalnik je osnovni pripomoček za čisto hišo

03.12.2014

Nekaj deset let nazaj je bil električni sesalnik znak prestiža in modernizacije, le redko katera družina se je lahko pohvalila z napravo, ki kar sama od sebe čisti po hiši.

Sesalnik je osnovni pripomoček za čisto hišo

Danes imajo to vlogo morda robotski sesalniki, ki so še vedno precej redki v običajnih gospodinjstvih. So pa sesalniki, kot tudi mnoge druge naprave, v različnih oblikah postali osnoven pripomoček v praktično vsakem gospodinjstvu. Na voljo so v najrazličnejših izvedbah, pri nakupu sesalnika pa se pogosto odločamo za tiste modele, ki poleg moči nudijo še druge prednosti, na katere v preteklosti nismo bili tako pozorni. Zato se je treba pred nakupom sesalnika dobro poučiti o različnih možnostih, ki jih imamo, ter ugotoviti, kateri izdelek bo kar najbolje zadostil našim potrebam.

sesalnikSeveda se moramo najprej prepričati, da bo naš novi sesalnik sposoben res dobro očistiti naše stanovanje – za to poskrbi priključna moč sesalnika, na katero moramo biti najprej pozorni. Ta se med posameznimi modeli lahko zelo razlikuje, ne glede na to, da so na pogled sesalniki primerljivi. Ob preverjanju moči sesalnika nas seveda zanima tudi več informacij o samem delovanju naprave. Imamo sesalnike z vrečkami, z vodnimi filtri ali zgolj shrambo za odpadni material. Ta podatek nam nekaj pove tudi o tem, kako bomo morali za sesalnik skrbeti na dolgi rok, na primer z nakupom vrečk, čiščenjem filtrov in podobno. Velikih razlik skorajda ni, zato je tu izbira prepuščena osebnemu okusu. Tudi mnoge izmed dodatnih funkcij, s katerimi se hvalijo sesalniki, so namenjene le ožji skupini uporabnikov – na primer antialergijski filtri, upravljanje pretoka zraku, funkcija odišavljanja prostora … Preden se posvetimo vsem dodatkom moramo ugotoviti še to, ali nam ustreza sama oblika sesalnika. Pomislimo na to, kako bomo napravo prenašali in uporabljali, ter kje jo bomo shranjevali. Pri tem vzemimo v obzir še dodatno opremo, na primer razne podaljške in podobno. V hiši s številnimi stopnišči je logična izbira lažjega sesalnika, medtem ko bo v enonadstropnem stanovanju prišel morda prav močnejši sesalnik, kljub svoji teži.

Nakup sesalnika je v večini primerov dolgoročna investicija, zato si je gotovo vredno vzeti nekaj časa in se zares odločiti za najboljšo izbiro. Resda prodajalci pogosto nudijo ugodne pogoje za menjavo ali vračilo izdelkov, a najbolje je, da izberemo pravi sesalnik in smo z njegovo uporabo tudi dolgoročno zadovoljni.

Copyright © 2015 Nakupovanje.net | Produkcija: Kreatorij