Registracija ali prijava

Ste že naš uporabnik?

Mastercard Secure Code Verified By Visa
0,00
Vaša košarica je prazna

EU podatkovna gostovanja kmalu brez dodatnih stroškov

12.12.2014

Je tudi vas po prihodu z dopusta ali službene poti presenetil visok račun za mobilne storitve, natančneje za prenos podatkov v tujini oziroma v žargonu povedano Data Roaming?

EU podatkovna gostovanja kmalu brez dodatnih stroškov

Europska skupnost pripravlja zakonodajo, ki bo odpravila tako imenovane "Roaming Charges" in naj bi stopila v veljavo predvidoma konec leta 2015. Kaj to pomeni? Je tudi vas po prihodu z dopusta ali službene poti presenetil visok račun za mobilne storitve, natančneje za prenos podatkov v tujini oziroma v žargonu povedano Data Roaming? Če je odgovor da, potem se za vas obetajo lepči in predvsem cenejši dnevi. Zakonodaja, ki bo odpravljala tako imenovane "Roaming Charges" bo omogočala uporabniku, uporabo zakupljenih količin pri matičnem operaterju tudi v tujini oziroma v času gostovanja pri drugih operaterjih.

Med prvimi, ki so se na to spremembo že pripravili je ameriško podjetje iz Cupertina ali bolje poznano kot Apple. S prihodom novega iOS 8 se je v meniju Settings > Cellular pojavila opcija EU Internet, ki že nakazuje priprave na novo zakonodajo, ki bo morda sprejeta hitreje kot je napovedano (mogoče možje v jabolčnem podjetju vedno nekaj več).

Vendar pozor! Te funkcije trenutno ne vklapljajte, kajti če jo uporabnik/ca vključi, ta opcija trenutno onemogoči delovanje mobilnega interneta, zato predlagamo, da je ne vključite niti med gostovanjem niti v domačem omrežju. 

Apple EU Internet

 

 

Copyright © 2015 Nakupovanje.net | Produkcija: Kreatorij