Registracija ali prijava

Ste že naš uporabnik?

Mastercard Secure Code Verified By Visa
0,00
Vaša košarica je prazna

Izberite prave pnevmatike!

17.03.2016

Z 20.marcem dočakamo še koledarsko pomlad, zato je skrajni čas, da začnemo razmišljati o menjavi zimskih pnevmatik z letnimi. Slovenski zakon pa sicer dovoljuje uporabo letnih pnevmatik že s 15.marcem. Za vas smo strnili nekaj najpogostejših informacij, ki vam bodo v pomoč pri pravi izbiri pnevmatik za vaš avto.

Izberite prave pnevmatike!

KAKŠNO DIMENZIJO IZBRATI?

Originalna dimenzija pnevmatik je običajno navedena v knjižici z navodili oz. v homologaciji, nekateri pa jo lahko najdete tudi v prometnem dovoljenju.

Dimenzija je zapisana tudi na pnevmatikah samih, najdete jo ob strani. Prava dimenzija je pomembna predvsem zaradi nosilnosti, zato vam svetujemo, da upoštevate originalna priporočila za vaš avto. Poleg dimenzije boste našli še oznako za hitrostni razred in tudi ta naj bo enaka kot pri originalni pnevmatiki.

LETNE IN ZIMSKE ali UNIVERZALNE?

Vsi se želimo voziti varno, a hkrati čim ceneje. Za večino krajev po Sloveniji je zaradi vremenskih pogojev in letnih časov najprimernejša  kombinacija 4 letnih in 4 zimskih pnevmatik. Letne pnevmatike se namreč pri manj kot 7 stopinjah ne obnesejo dovolj varno, saj ne opravljajo več svoje prave funkcije.

Celoletne in univerzalne pnevmatike pa bodo najboljša kombinacija predvsem za tiste, ki ste manj na cesti in ki imate ob slabih zimskih vremenskih razmerah, obcije drugega prevoza npr. javnega. Celoletne pnevmatike se pogosto uporabljajo tudi za drugi avto v družini.

KATERO ZNAMKO IZBRATI?

Izbira ustreznih pnevmatik je vsekakor izjemno pomembna za varno in zanesljivo vožnjo, hkrati pa vsi iščemo kompromis med ceno in kakovostjo. Zato na izbiro pnevmatike vpliva več različnih dejavnikov. Vseeno pa vam priporočamo, da pred nakupom vsaj malce preletite rezultate vsakoletnih testiranj. Pri nas pnevmatike testirajo pri Zvezi potrošnikov Slovenije, rezultate testov pa vam ponujajo tudi AMZS in druge avtomobilistične revije in spletne edicije. 

V kolikor potrebujete pomoč in informacije nas pokličite na: 01/2000 283

PNEVMATIKE NA NAKUPOVANJE.NET

 

 

 

 

Copyright © 2015 Nakupovanje.net | Produkcija: Kreatorij