LeanPay logo

—   že od 10€ na mesec. Možnost plačila s kreditno kartico. Hipna odobritev, brez skritih stroškov. Več informacij

Politika zasebnosti

Nazaj

Varovanje osebnih podatkov

 

Spletna trgovina Nakupovanje.net - podjetje Eltus Plus d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik) se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu podatkov ZVOP-1 in Uredbo Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov (GDPR).

Ponudnik pridobiva podatke ob registraciji uporabnikov, pri ostalih vrstah komunikacije, kot je e-pošta s povpraševanji, reklamacijami, naročili in vračili izdelkov ter komunikacija preko družbenih omrežij ali po telefonu; z nagradnimi igrami, s piškotki pri pregledovanju naše ponudbe ali izvedbi naročila, z vašo privolitvijo, ki jo lahko prekličete ali nastavite na dnu strani v rubriki "Nastavitve piškotkov".

Ponudnik hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine Nakupovanje.net, pri registriranih članih pa tudi:

-ime in priimek,

-e-poštni naslov,

-kontaktni telefon,

-primarni naslov,

-naslov za dostavo,

-državo prebivališča,

-čas in datum registracije,

-druge podatke, ki jih uporabnik sam vnese pri registraciji ali kasneje, npr. davčna številka podjetja.

Številke bančnih kartic in druge finančne podatke ponudnik ne prejema in jih ne hrani. Ponudnik dobi le potrdilo o izvedeni transakciji. Vse kartične transakcije se izvajajo na strežniku ponudnika bančnih storitev – Banka Intesa Sanpaolo.

Vsi uporabniki lahko ponudniku prekličejo svojo privolitev do hrambe osebnih podatkov  s kratkim dopisom na naslov: info@nakupovanje.net.

Vaš profil in vsi z njim povezani podatki bodo izbrisani, le v primeru, da je prišlo do izvedenega naročila, bodo podatki o nakupu hranjeni v skladu z zakonodajo.

Pridobljeni podatki se hranijo do preklica ali do rokov, ki jih predpisuje zakonodaja.

Zasebnost naših uporabnikov je eno izmed področij, katerega obdelujemo ločeno in z maksimalno pozornostjo. Prenos podatkov na strežnik je varovan z 2048-bitnim SSL certifikatom, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi sam uporabnik, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter z ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Do gesel registriranih uporabnikov ponudnik ne more dostopati, ker so le-ta šifrirana. Uporabniki lahko podatke svojega profila preverijo in popravijo v rubriki Moj račun (potrebna je prijava). Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ponudnik ne odgovarja.

Ponudnik bo uporabljal podatke uporabnikov v sledeče namene:

-s privolitvijo uporabnika za predstavitev novosti z e-novicami, na katere se lahko odjavite z izbiro na dnu vsake e-novice. Ostale marketinške dejavnosti preko družbenih omrežij, kot so Facebook, Instagram, Google..., ponudnik izvaja posredno in z uporabnikovo privolitvijo na dotičnem družbenem omrežju,

-za izvedbo naročil,

-za reševanje reklamacij,

-ter hranjenje podatkov o nakupu skladno z zakonodajo.

 

Ponudnik bo posredoval osebne podatke v sledečih primerih:

-preko piškotkov, z vašo privolitvijo, ponudnikom, kot je Google, Facebook ipd.

-Pogodbenim podjetjem, ki dostavljajo kupljeno blago, bo ponudnik podal le najosnovnejše podatke, potrebne za dostavo, kot so: ime in priimek ali naziv podjetja, naslov dostave, kraj in telefonska številka.

-V primeru reševanja reklamacij preko ponudnika, bo ponudnik posredoval informacije potrebne za rešitev reklamacije.

- Izjemno razkritje osebnih podatkov: zbrani in obdelani podatki bodo razkriti le v primerih, ki jih določa zakon za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja Eltus plus d.o.o.

 

Izvajanje politike zasebnosti

 

Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

Za uveljavljanje vaših pravic do izbrisa podatkov, popravkov, omejitev ipd. nam pišite na:

-e-pošto: info@nakupovanje.net

-naslov: Nakupovanje.net, Eltus Plus d.o.o., Tbilisijska 59, 1000 Ljubljana

-za pomoč pri uveljavljanju vaših pravic smo vam na voljo tudi na telefonu: 01 2000 283

V kolikor pa menite, da so vam bile z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva vaših osebnih podatkov, lahko kadarkoli podate pritožbo pri nadzornemu organu - Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana.

 

 

Prijavite se na obvestila o posebnih ponudbah in več.

Na spletni strani nakupovanje.net poleg obveznih piškotkov, uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke, ter piškotke družbenih omrežji.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb POTRJUJEM. Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

Nastavitve piškotkov
×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu nakupovanje.net
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavatitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnem mestu ali jih odstaniiti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnice velike večine sodobnih spletnih mest.