Prva stran - Vsi oddelki - Pametni dom - VARNOST - Senzorji in detektorji
-20,16%

Senzor prisotnosti Aqara FP2

AQARA 6970504219663
Bar koda: 6970504219663
Senzor prisotnosti Aqara FP2
InStock

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 100000.

Na zalogi pri dobavitelju
Dobavljivo v 3 dneh
93,94 €
-20,16%
75,00 €
Leanpay logo Informativni izračun pri nakupu na obroke
6 x13.39 €
3 x26.5 €
Hipna odobritev. Brez skritih stroškov. Možnost kartičnega plačila.

Senzor prisotnosti Aqara FP2 uporablja vrhunsko radarsko tehnologijo milimetrskih valov, ki lahko natančno zazna prisotnost ljudi, tudi z rahlimi premiki. Ta tehnologija zagotavlja kontinuiteto in stabilnost pametne naprave. Ima tudi funkcijo conskega pozicioniranja, ki omogoča avtomatizacijo različnih pogojev v različnih conah, kot so postelje in mize. En prostor je zdaj mogoče razdeliti na do 30 majhnih območij in prepoznati do pet ciljev (zaznavanje več oseb). Prav tako lahko nadzoruje druge pametne domače naprave prek ekosistemov, kot je Apple Home, za doseganje širših aplikacij. Vsebuje funkcije, kot sta prepoznavanje padca človeka in vgrajen svetlobni senzor. Prav tako je odličen pomočnik, ki lahko resnično združi raznolikost uporabnikovega domačega življenja in uresniči avtomatizacijo različnih osebnosti.3)

Podrobnosti izdelka


     Ime izdelka: Aqara Presence Sensor FP2
     Tip izdelka. PS-S02D/PS-S02E
     Doseg prepoznave: Montaža na steno: 8 metrov v radialni smeri, z vodoravnim kotom 120°, sledenje do 5 tarčam.
     Stropna montaža: krog s polmerom 2 metra, natančnost zaznavanja padca >98 %
     Napajanje: DC 5V 1A, vrata tipa C
     Brezžični protokol: Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth 4.2, *Bluetooth je na voljo za prihodnjo funkcijo kot Matter
     Delovna temperatura: —10°C ~+40°C
     Delovna vlažnost: 0~95 % RH, brez kondenzacije
     Stopnja zaščite: IPX5

Poudarki:

Consko pozicioniranje: ponuja znatne prednosti pred tradicionalnimi infrardečimi senzorji gibanja PIR z uporabo enega samega radarskega senzorja za nadzor prostorov do pribl. 430 kvadratnih čevljev (približno 40 m²)*. Poleg tega ga lahko razdelite na do 30 območij, kot so kavč, postelja ali namizje. Poleg tega lahko za vsako cono nastavite individualno avtomatizacijo. To je tako, kot če bi uporabljali več PIR senzorjev gibanja hkrati z enim senzorjem prisotnosti, FP2.

Zaznavanje več oseb: hkrati je mogoče zaznati do 5** ciljnih oseb. Rezultat tega je, da se lahko med delitvijo prostora tudi samodejno odziva glede na položaj različnih ljudi, ne da bi se medsebojno motili.

Izjemno visoka natančnost: Upoštevana sta zasebnost in natančnost zaznavanja. Sposoben je prepoznati neinduktivno zaznavanje signala brez zbiranja resničnih slik.
Avtomatizacijo je na splošno mogoče doseči lokalno. Tehnologija radarjev z milimetrskimi valovi je stabilnejša od zaznavanja infrardečih senzorjev, tudi ko sedite ali spite.

Nadzor drugih naprav prek HomeKit itd.: FP2 je izpostavljen kot več senzorjev v HomeKit (in Home Assistant), Alexa in Google Home. Senzor lahko enostavno integrirate brez potrebe po vozlišču, kar je očitno najboljša rešitev za navdušence nad pametnim domom za razširitev nastavitev pametnega doma.****

Zaznavanje padcev in opozorila***: Ko nekdo v sobi pade, vas lahko FP2 zazna in obvesti. Izdelan je na najbolj zaseben in priročen način, brez potrebe po nošenju kakršnih koli naprav ali namestitvi kamere za stalno spremljanje. Domet je krog s polmerom 2 metra, natančnost zaznavanja padca pa je >98 %. Priporočena višina vgradnje je 2,5 m-2,8 m.

Vgrajen svetlobni senzor: popolnoma delujoč senzor za zaznavanje svetlobe v ekosistemu Aqara. Z njim postane avtomatizacija razsvetljave veliko bolj prilagodljiva in prijetna. Vgrajen senzor svetlobe omogoča tudi napredno avtomatizacijo doma, ki temelji na temi.

Lokalna avtomatizacija in prilagodljivi načini namestitve: Ko je nastavitev končana, se izdelek izvaja lokalno. Avtomatizacija FP2 bo še vedno delovala, kot je bilo prvotno nastavljeno, če pride do občasne nestabilnosti omrežja Wi-Fi. In bolje ščiti vašo zasebnost. Ima več načinov namestitve za prilagajanje različnim scenarijem namestitve.

IPX5 in skrita vrata USB-C: zaradi svoje ocene IP je senzor mogoče namestiti tudi v mokrih okoljih, kot so kopalnice. Senzor ima odprt USB-C priključek, ki vam omogoča, da priloženi kabel zamenjate s katerim koli združljivim kablom USB-C, kar poveča prilagodljivost namestitve.

Zavrnitve odgovornosti

*Priporočeni prostor za zaznavanje je 10 m³ -40 m³.

** Najboljši rezultat je mogoče doseči v primeru sledenja največ 3 osebam.

***Za zaznavanje padca je podprta samo postavitev na strop. In zaznavanje padcev lahko prepozna samo večino običajnih scenarijev padcev in ga ni mogoče uporabiti kot nadomestilo za medicinsko opremo ali vid. Trenutno zaznavanje padcev ne more razlikovati med počasnim padcem ob steno ali onesvestjo po sedenju.

****Bluetooth je na voljo za prihodnjo funkcijo Matter.

Uporabniški primeri:

Scena 1: Scena "Redefinicija prostora".

V preteklem življenju pametnega doma so morali ljudje pogosto namestiti majhne senzorje gibanja na različna mesta. Ker sta obseg zaznavanja in zmogljivost senzorja omejena, mora uporabnik namestiti več senzorjev. Posledica neprijetnega upravljanja uporabnikov, težavnih nastavitev in drugih težav.

FP2 na novo definira »virtualni prostor« v aplikaciji. Ponovno razdelite prostor v obsegu 40 m³ (8 m × 6 m). To pomeni, da v takem obsegu uporabniki potrebujejo samo en senzor prisotnosti človeka, da realizirajo avtomatizacijo po meri v več virtualnih majhnih prostorih, da zmanjšajo nered in porabo energije uporabnikov, ki upravljajo več senzorjev. Zdaj je en senzor prisotnosti FP2 približno enak tekoči uporabi več starih senzorjev, kar omogoča neprekinjeno varčevanje z energijo. Preprosto življenje se začne s poenostavitvijo naprav pametnega doma.

2. prizor: prizor tihega branja

Tradicionalni senzorji gibanja PIR običajno ne morejo zaznati, kdaj uporabnik tiho sedi. Posledično nekatera oprema za avtomatizacijo ne more zaznati in prekine dela. Zato mora uporabnik pogosto stresati roko, da sproži zaznavanje senzorja.

Ko uporabniki avtomatizirajo s starimi senzorji gibanja/prisotnosti PIR, se pogosto zgodi, da avtomatizacije zaznavanja ni mogoče sprožiti zaradi mirnega sedenja. Uporaba FP2 lahko učinkovito reši ta problem. Radarska tehnologija milimetrskih valov, ki jo uporablja FP2, lahko še naprej zaznava, tudi če uporabnik mirno sedi, tako da zaznava uporabnikov srčni utrip in dihanje.

Scena 3: Upravljajte druge podnaprave pametnega doma s povezavo z Apple HomePod mini itd.

Primerno za uporabnike, ki že imajo doma Apple Home, Google Home in Amazon Alexa. V preteklosti so uporabniki uporabljali izdelke tretjih oseb in pogosto potrebovali glasovno interakcijo za zagon drugih naprav. Ali obstaja kakšen drug način, da naredimo uporabnikovo inteligentno povezovalno vedenje naravno, ne da bi porabili preveč truda?

FP2 je povezan z napravo Apple HomePod mini, uporabnik mora le vstopiti v določeno majhno območje in FP2 zazna prisotnost človeškega telesa, ki lahko sproži druge pametne luči, da reagirajo s prižigom luči.

Scena 4: Zaznavanje padca in zmanjšanje poškodb zaradi padca (novi uporabniki senzorja)*

V skupini starejših zlahka pride do padcev. Čimprejšnje poznavanje situacije padca je pomemben način za starejše, da preprečijo globoke poškodbe, ki jih povzročijo padci, zlasti za starejše, ki živijo sami. Zato je zelo pomembno pravočasno zaznati stanje padca in pridobiti informativne opomnike.

FP2 se namesti na relativno ozka mesta s stropno montažo, kot so kuhinje, stranišča ali spalnice. Zaznavanje statusa padca v realnem času in povratne informacije na daljavo v aplikaciji, tako da lahko družinski člani daleč prejmejo hitrejše opomnike in alarme.

*Zaznavanje padcev lahko prepozna samo večino scenarijev padcev in ga ni mogoče uporabiti kot nadomestilo za medicinsko opremo ali vid. Trenutno zaznavanje padcev ne more razlikovati med počasnim padcem ob steno ali onesvestjo po sedenju.
Primeri prizorov avtomatizacije:

1. Način Lean Away brez zamud.

ČE senzorji prisotnosti v vsaki sobi zaznajo odsotnost, POTEM ugasnite luči, klimatsko napravo in aktivirajte sistem za opozarjanje.

Prej ste morali čakati več deset minut, da se prepričate, da se način odsotnosti ne bo sprožil, ko je nekdo doma. Zdaj boste lahko varčevali z energijo in povečali zaščito, ne da bi ročno omogočili način odsotnosti.

(Senzor prisotnosti FP2 + Hub + Smart Plug/Smart Lights)

2. Avtomatizacija Wake Up, ki ne moti vaših družinskih članov.

ČE nekdo vstopi v kopalnico, medtem ko je v postelji še vedno zaznana prisotnost, POTEM ne odpirajte senčil*.

*Konfigurirati je treba dve avtomatiki: za prisotnost in odsotnost v coni postelje. FP2 lahko zazna, če je nekdo še vedno v postelji, in avtomatizacija Wake-Up se ne bo sprožila, če se druga oseba zbudi.

(senzor prisotnosti FP2 + vozlišče + gonilnik zaves)


3. Poudarjena razsvetljava, ki vam sledi.

ČE je na namizju zaznana prisotnost, POTEM Vklopite ustrezne lučke.

Osvetlitev vas lahko zdaj spremlja po sobi: prižgane bodo le luči v vaši bližini, medtem ko bodo druge luči ugasnile, če zapustite območje!

(Senzor prisotnosti FP2 + Hub + LED trak/pametne luči/pametni vtič)


4. Zaznajte prisotnost in začnite varovati dom.

ČE je v dnevni sobi zaznana prisotnost, POTEM Vklopite kamero Aqara G3 za nadzor.

Vklopite kamero G3 tako, da zaznate prisotnost ljudi v večjem prostoru: če FP2 nekoga zazna, se kamera G3 samodejno vklopi za spremljanje in lahko kroži po dnevni sobi.

(senzor prisotnosti FP2 + Camera Hub G3)

Predstavitev izdelka

Predstavitev izdelka

Lastnosti

vrsta senzorja senzor prisotnosti
garancija (v mesecih) 12 mesecev

Ko obiščete našo spletno stran, samodejno namestimo potrebne piškotke v vašo napravo, da se lahko naša spletna stran pravilno prikazuje in deluje. V vašo napravo lahko namestimo tudi neobvezne analitične in marketinške piškotke, če izberete možnost »Sprejmi vse«. Ti piškotki zbirajo in analizirajo različne informacije o vaši interakciji z našim spletno stranjo in drugimi spletnimi mesti za ciljno usmerjeno oglaševanje.

Prosimo, kliknite gumb  Sprejmi vse, če se strinjate z uporabo vseh vrst piškotkov ali zavrnite neobvezne piškotke s klikom na Zavrni vse '. Za več informacij si oglejte našo Politiko piškotkov.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu nakupovanje.net
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.